mobile device trends

Mobile Device Trends

Het gebruik van mobile devices groeide ook in 2014 enorm! Adobe publiceerde afgelopen maandag de resultaten van de Adobe Digital Index Holiday Shopping Recap. Hierin staat onder andere dat Nederlanders iets minder dan 5% van de online aankopen maakt op een mobiele telefoon en iets meer dan 10% op een tablet. Google publiceerde eind oktober 2014 een update van de Consumer Barometer. In de Consumer Barometer staat dat 2% van alle online aankopen gemaakt worden met een smartphone en 9% met een tablet. Uit deze 2 onderzoeken kan worden geconcludeerd dat online kopen via mobile devices steeds belangrijker wordt! Naast de bovenstaande cijfers publiceerde Google nog meer leuke data:

mobile device trends

Mobile Devices worden in 2015 nog belangrijker

Het aantal zoekopdrachten gemaakt met een mobile device blijft maandelijks groeien. Deze groei zal in 2015 blijven toenemen door de komst van nieuwe mobile devices. Ondernemers moeten rekening houden met het feit dat de zoekintentie verschilt per device. Het is daarom van groot belang om per device een specifieke strategie te hanteren.

Een andere trend in 2015 zal de overgang van responsive naar adaptive design worden. Bij responsive design past content zich aan op verschillende schermen zodat de gebruiker op welk device dan ook een goede beleving krijgt van de website. Adaptive design past naast content ook functionaliteit aan. Een website met een adaptive design bevat scripts waardoor het soort apparaat herkent kan worden. Voorbeeld: als het script herkent dat de gebruiker op een smartphone zit met locatie detectie kan de functionaliteit ‘zoek een filiaal dicht bij mij locatie’ in werking worden gezet.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe uw organisatie of onderneming kan profiteren van het sterk groeiende gebruik van mobile devices? info@onlinemarketingfabriek.nl of 030 8100 217. We helpen u graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *