Het bericht Google Glass, wat nu?! verscheen eerst op Online Marketing Fabriek.
]]>
De vraag ‘Wat nu?” is echter wel een hele redelijke. Immers, Glass is niet meer te koop en over de toekomst is nu nog weinig bekend. Om perspectief te schetsen is het slim om te kijken naar hoe Project Glass tot nu toe verlopen is.
“Zie je wel, niemand wil zo’n ding op.” Vele wisten al van tevoren al dat Google Glass geen succes ging worden. Men zag hem zichzelf immers niet gebruiken. Het antwoord op de vraag of Project Glass geslaagd of gefaald is ligt eraan hoe je het bekijkt. Het klopt, Google is er niet in geslaagd om Glass gemeengoed te maken. De redenen hiervoor zijn vrij duidelijk: Glass is (nog) niet fashionable genoeg, de accu gaat geen hele dag mee, Glass wordt snel warm en het aanbod aan apps is nog niet zeer uitgebreid. Kortom: kinderziektes. Een andere perspectief is die van het bedrijfsleven. Van begin af aan is Google Glass door het bedrijfsleven omarmt. Veel organisaties zijn gaan ontwikkelen met Google Glass om bijvoorbeeld bedrijfsprocessen te verbeteren, een nieuwe ervaring aan te bieden en serviceverlening uit te breiden. Dit vond niet alleen in de V.S. plaats, maar ook in Nederland.
De KNVB, Rabobank, Eneco, BAM, Philips Medical, Radboud UMC, het zijn voorbeelden van Nederlandse organisaties die aan de slag zijn gegaan met Google Glass. Hieruit zijn projecten gekomen met enorme potentie voor de toekomst. Deze ontwikkelingen staan niet stil. Bedrijven en organisaties blijven ontwikkelen voor Glass. Vanuit dit perspectief bekeken is Google Glass absoluut geslaagd. Glass is een innovatie die aantoonbaar de samenleving en het bedrijfsleven verandert. En dat is pas het begin.
De smartphone is anno 2015 gemeengoed. Ook dit ging niet zonder slag of stoot: men vond het niet nodig om buitenshuis bereikbaar te zijn, had er geen behoefte om altijd een agenda bij de hand te hebben, laat staan altijd toegang te hebben tot e-mail. Voor het bedrijfsleven betekende de komst van de smartphone een verbetering op het gebied van bereikbaarheid, mobiliteit, planning, communicatielijnen, kennisuitwisseling, effectiviteit, time-management, serviceverlening en nog vele andere wezenlijke zaken. De adoptie door het bedrijfsleven heeft geresulteerd in adoptie door de consument. Deze potentie schuilt ook in Google Glass. Een hipper design, langere accuduur, verbeterde interface, meer apps. Er is nog een verbeterslag nodig om Glass klaar te stomen voor de grote wereld. En deze verbeterslag is aanstaande.
“Het zal nu wel klaar zijn met jullie en die Google Glass, of niet?” Deze vraag hebben we inmiddels al meerdere keren gehad. Het antwoord is nee. Integendeel, het aantal boekingen voor een Google Glass Experience is zelfs toegenomen! Google Glass is niet dood. Het is een innovatie die de wereld verandert. Het komt niet vaak voor dat we iets wat zo tot de verbeelding spreekt, fysiek in onze handen kunnen houden.
Meer weten over onze Google Glass Experience? Neem contact op via 030 8100 217!
Het bericht Google Glass, wat nu?! verscheen eerst op Online Marketing Fabriek.
]]>Het bericht Mobile Device Trends verscheen eerst op Online Marketing Fabriek.
]]>
Het aantal zoekopdrachten gemaakt met een mobile device blijft maandelijks groeien. Deze groei zal in 2015 blijven toenemen door de komst van nieuwe mobile devices. Ondernemers moeten rekening houden met het feit dat de zoekintentie verschilt per device. Het is daarom van groot belang om per device een specifieke strategie te hanteren.
Een andere trend in 2015 zal de overgang van responsive naar adaptive design worden. Bij responsive design past content zich aan op verschillende schermen zodat de gebruiker op welk device dan ook een goede beleving krijgt van de website. Adaptive design past naast content ook functionaliteit aan. Een website met een adaptive design bevat scripts waardoor het soort apparaat herkent kan worden. Voorbeeld: als het script herkent dat de gebruiker op een smartphone zit met locatie detectie kan de functionaliteit ‘zoek een filiaal dicht bij mij locatie’ in werking worden gezet.
Wilt u meer weten over hoe uw organisatie of onderneming kan profiteren van het sterk groeiende gebruik van mobile devices? [email protected] of 030 8100 217. We helpen u graag.
Het bericht Mobile Device Trends verscheen eerst op Online Marketing Fabriek.
]]>Het bericht WordPress 4.0.1 verscheen eerst op Online Marketing Fabriek.
]]>De huidige versie(versie 4.0.1) is op 20 november jongstleden doorgevoerd. Als gevolg van de automatische update werden er een aantal interne files veranderd waardoor er bij veel websites problemen ontstonden met de beveiligingsplugins omdat dit veel weg heeft van een hack. Mocht uw website problemen ondervinden, neem dan contact met ons op en wij zullen u daarmee helpen of van verdere informatie voorzien. Ook kunnen wij u informatie bieden op het gebied van zoekmachine optimalisatie(SEO), thema’s, plugins, widgets, content management, web design, programmeer code, WordPress-gebruik in het algemeen en meer.
Het bericht WordPress 4.0.1 verscheen eerst op Online Marketing Fabriek.
]]>